FK Pardubice
A - tým - Preview

Preview | Radoslav Kováč: Naše odhodlání musí být daleko vetší než u soupeře!

Ve středu od 19:00 hodin čeká Pardubáky další boj o záchranu ligové příslušnosti. Tentokrát v CFIG Areně přivítáme Jablonec. Radoslav Kováč v našem předzápasovém preview hovořil třeba o tom, jak náročné je hrát na konci sezóny dva zápasy ve čtyřech dnech, nebo o tom, co může utkání proti Severočechům rozhodnout.

Už ve středu od 19:00 hodin rozehrají hráči okolo trenéra Radoslava Kováče další boj o záchranu. Do Pardubic přijede FK Jablonec, který už má po minulém kole jistotu ligové příslušnosti i pro další sezónu. „Do utkání proti Jablonci půjdeme s velkým odhodláním. Věřím, že do zápasu půjde, včetně realizačního týmu, 25 válečníků, kteří budou mít hlavu nahoře. Doufám, že nás nepoznamená zápas se Zlínem. Strašně bych si přál, aby přišel plný stadion fanoušků, kteří nám pomůžou duel s Jabloncem zvládnout,“ vyzývá Radoslav Kováč.

Kováčova parta s Jabloncem naposledy prohrála na severu Čech 0:1, gólem z 89. minuty. Rozhodla jediná neubráněná standardní situace soupeře. Ve středu však budou oba týmy v rozdílných situacích, než jak tomu bylo ve 25. kole v Jablonci. „Stoprocentně můžou rozhodnout standardky, ale nejen to. Bude to o detailech. Víme, že Jablonec přijede s čistou hlavou, zatímco my hrajeme o život. Naše motivace a odhodlání musí být daleko větší než u soupeře,“ je si vědom pardubický trenér.

Sezóna se blíží ke svému konci. Pardubický tým ve středu odehraje ve čtyřech dnech druhé utkání. Také o náročnosti posledních dnů mluvil hlavní trenér červenobílých: „Náročné to je. Prohráli jsme zápas, který jsme prohrát neměli. Vyspali jsme se, věřím, že jsme i dobře zregenerovali a ve středu půjdeme znovu do boje.“

Pardubice chtějí napravit nedělní nezdar proti Zlínu a popáté slavit v CFIG Areně vítězství. „Uděláme všechno pro to, abychom se po utkání s Jabloncem společně s našimi fanoušky radovali,“ hlásí Kováč.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek